O MENI

Dajana

Đokić

dajanamala

Zamislila sam jednog dana, kako je lepo biti uspešna , žena , uspešna mama. Nisam mnogo znala o tome, sem da pisem, rime,  čitam, smisljam stihove nove.

Mlada pesnikinja Dajana-Daca Đokić rođena je u Peći 7 septembra 1995 godine. Detinjstvo je provela u Kraljevu, gde je završila osnovnu i srednju školu, a sada je na studijama-master ekonomije. Ratni vihor izazvan raspadom bivše Jugoslavije, je na samom početku života, ostavio bez očinstva, nju, njegog brata i sestru. Godine potucanja od nemila do nedraga i vreme provedeno u kolektivnim smeštajima, raseljenih lica, ostavio je trajni pečat u njenoj duši.  Sa odlaskom njenog oca sa životne scene, otišao je veliki deo sigurnosti. Rasli su uz samopregnu majku koja je nastojala da im nadoknadi, sve ono što su izgubili smrću oca.

Od kuće do škole ,nije moglo da joj se dogodi ništa spektakularno. Stanovala je neposredno preko puta škole, nije imala dovoljno vremena, za priče sa drugom decom. A samom porodičnom situacijom, učinjeno je da bude prilično introvertno dete. Đačke stihove koji su tada izlazili iz njenog pera, nije se usuđivala da pokaže drugima, ,brižno ih je krila od svih.

Kada je došao period adolescencije, stigli su novi stimulansi za razmišljanje. Okrenula se svojoj beležnici, da u njoj ostavi traga. Otkrila je u sebi iskru božjeg dara i osetila radost stvaranja, novog oblikovanja sveta, kroz peozije i reči.

Zamislila sam jednog dana, kako je lepo biti uspešna , žena, uspešna mama.

Nisam mnogo znala o tome, sem da pisem, rime,  čitam, smisljam stihove nove.

A život nije tako lep, kao sto se čini. 

Možda žuta boja mami vedre dane. A nekad sunce zna da stane.

Tako je kod svih, naravno i kod mene.

Ali trudim se da pesmom, opišem sebe.

Negde raste crvena ruža .

Nekome je bujna.

A nekom tužna.

Ali žuta je lepše , zar ne?

Zašto mora crvene , ako brzo zna da vene?

Nije cilj, da budemo isti.

Da kupujemo crvene ruže, da nam mir i duša budu čisti.

Personalizovani ramovi, za Vama dragu osobu

Svoje godine detinjstva posvetila sam pisanju. 2018. godine moje umetnicko delo, pretvorila u jednu koricu knjige, Delfi izdavaštvo, “Od ljubavi do gordosti”

Nakon toga se nalazim na Amazon platformi, sa prevedenom zbirkom poezije. “From love to pride”

Uz moje srednje grafičko obrazovanje, i master ekonomiste, moje pisanje se pretvorilo takodje i u jedan ram. Ram za Vaš dom, dnevnu sobu, spavaću, kancelarijski prostor. Bilo da želite da obradujete sebi dragu osobu, ili da upotpunite svoj prostor, možete birati ramovi, sa originalnim citatima, i dizajnom. Personalizovano. Budite slobodni da svoju ideju, prepustite meni.